Stordal camping: activiteiten


Onze camping is gelegen in de plaats Stordal aan de Storfjord.

Stordal is met zijn ongeveer 1000 inwoners qua inwonertal de kleinste gemeente in de provincie "Møre og Romsdal". De gemeente beslaat echter een groot gebied, en bevat behalve het dorp Stordal ook het idylische Dyrkorn en verschillende bergboerderijtjes aan de westkant van het Storfjord.

Bootverhuur
Op onze camping kunt u zowel een motorboot (voor maximaal vijf personen) als stabiele kano's (zie foto hieronder) huren. De boot en de kano's zijn zeer stabiel. Ideaal voor onze gasten die een keertje op de fjord willen vissen op kabeljauw, koolvis of makreel. Maar ook zonder hengel kan het op een mooie zomerdag heerlijk toeven zijn op de fjord.
De huurprijs voor de motorboot is 150 Noorse kroner per uur. De eenpersoons kajak kan gehuurd worden voor 125 kroner per uur, de tweepersoons kajak voor 200 kroner per uur.


Wandelen
In Stordal en omgeving is het aantal wandelmogelijkheden bijna onbeperkt. Van korte en lichte wandelingen tot zware dagtochten naar prachtige bergtoppen. Bij de receptie kunt u informatie over de mogelijkheden krijgen. Ook op onze facebooksite publiceren we beschrijvingen van wandelroutes.

Stordal
In het dorp Stordal heeft u de keuze uit de volgende winkels: twee supermarkten met ruime openingstijden, een postkantoor, een benzinestation, een cadeauwinkel en natuurlijk onze camping met kiosk.

De hoofdweg Rv 650 die dwars door Stordal loopt, is een belangrijke touristische route voor vakantiegangers die op weg zijn naar bestemmingen als bijvoorbeeld Geiranger en de schitterende "Trollstigen",die u leidt door prachtige bergweggetjes en langs enorme watervallen.

In de nabije omgeving is het ook prima wandelen voor zowel beginneling als voor de professionele "doorzetters".

Tevens is Stordal een prima uitvalsbasis om in enkele uurtjes vele bezienswaardigheden te ontdekken. Wij noemen ook nog even Ålesund, Geiranger en het vogeleiland "Runde"; het is allemaal binnen handbereik. De omgeving van Overøye geeft ook ideale mogelijkheden voor het beoefenen van "hanggliding en paragliding''.

Het 200 jaar oude kerkje in Stordal ook wel bekend onder de naam "Rosekyrkja" (Rozenkerk), is ook een bezoek op zich waard,het interieur is omgeven door prachtige houtsnijweken uit de barokstijl. Tijdens de zomerperiode stoppen hier regelmatig tourbussen om een kijkje te nemen.

Ook kunt u een kijkje gaan nemen bij de "Ytste-Skotet",deze gerestaureerde bergboerderij ligt aan de overzijde van het fjord op de berg vlakbij Dyrkorn en is eventueel met bootje te bereiken. En wilt u echt ervaren hoe het leven was in the old days dan kunt een overnachting reserveren in de boerderij die stamt uit het jaar 1870.